Je bent hier:
  • Blog
  • Draden wegwerken

Thuisstudie Volgen?

Een erkend diploma halen in je eigen tempo. Begin vandaag nog met jouw thuisstudie!

Draden wegwerken

datum: May 5, 2012 tijd: 10:21 am

De ontwikkelingen in de techniek staan niet stil, ook niet in de manier waarop we het technische gedeelte van de woninginrichting uitvoeren. Er zijn inmiddels draadloze systemen van schakelaars en apparaten waardoor de benodigde hoeveelheid bedrading beperkt wordt.

De meeste mensen hebben echter nog te maken met een veelheid aan draden voor audio- en videoapparatuur, de PC, staande lampen, telefoon e.d. Het is echter goed mogelijk deze bedrading onzichtbaar weg te werken. In de eerste plaats kun je door het creëren van een verlaagd plafond allerhande verlichtingsdraden door de gehele kamer voeren zonder dat ze hinderlijk in het zicht zijn gemonteerd.

Een veel gebruikte oplossing is de zogenaamde holle plint, waarin de draden worden opgeborgen. Een derde mogelijkheid is gebruik te maken van een aanwezige kruipruimte, waardoor de bedrading naar alle hoeken van het huis kunnen worden gebracht. Ook kan eventuele bedrading achter betimmeringen, denk bijvoorbeeld aan een lambrisering, worden weggewerkt.