Je bent hier:

Thuisstudie Volgen?

Een erkend diploma halen in je eigen tempo. Begin vandaag nog met jouw thuisstudie!

HBO Architectuur ( Bachelor )

Het bachelor programma Architectuur richt zich op het verwerken van theoretische kennis, het ontwikkelen van creatieve kundigheid en het bolwerken van een onderzoekende houding.

In de eerste semesters van de opleiding staat oriënteren centraal. Vanaf het derde semester wordt het ontwerpen vanuit meerdere aspecten benaderd: architectuur en cultuur, architectuur en stedelijkheid, architectuur en bouwen.

In het zesde semester sluit je de bachelorstudie af met een bachelorproef waarin je hard dient te maken dat je op een kritische manier kan omgaan met een gecompliceerde ontwerpopgave.

De Toelatingseisen HBO Architectuur

  • havo of vwo diploma
  • verwant Mbo diploma niveau 4

Toekomstmogelijkheden

Nadat je het diploma hebt behaald studeer je in principe verder om het diploma van master in de architectuur te behalen. Met dit diploma kan je in alle staten van de EU het beroep van architect uitvoeren.

Architectuurstudies zijn veelzijdig en bieden tal van mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Zo kan je zelfstandig architect worden, werken bij de overheid, of meewerken in een architectenpraktijk, een uitvoeringsbureau, een bouwbedrijf, of een projectontwikkelaar.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt 4 jaar.

Waar kan ik deze opleiding volgen?

  • Artesis Hogeschool Antwerpen – Antwerpen

Wat voor werk kan ik gaan doen na het behalen van het diploma

  • Architect
  • Binnenhuisarchitect
  • Landschapsarchitect

Cursus & Thuisstudies Binnenhuisarchitectuur

Indien je liever op je eigen tempo werkt, en de studie vanuit huis wilt volgen, kun je nadenken over het volgen van een thuisstudie of cursus Binnenhuisarchitect / Interieurstyling.

De volgende studies zijn dan beschikbaar:

botMessage_toctoc_comments_929