Je bent hier:

Thuisstudie Volgen?

Een erkend diploma halen in je eigen tempo. Begin vandaag nog met jouw thuisstudie!

HBO Interieurarchitectuur ( Bachelor )

Deze opleiding doelt op het ontwerpen en vormgeven. Het werkveld is het interieur, echter is het pas in tweede instantie van belang.

Hoofdingrediënten van de interieurarchitectuur zijn technische en constructieve kennis van bouwen en de ontwikkeling van het creatief en beeldend vermogen .

Je hebt een beschermd beroep als interieur- of binnenhuisarchitect en ben je ingeschreven bij de Stichting Bureau Architectenregister. Adviseren van het bedrijfsleven en/of particulieren bij het ontwerpen en realiseren van interieurs behoort tot je taken. Het werkveld varieert van vliegtuigen tot kantoren, van auto’s tot restaurants.

De nadruk ligt gedurende het eerste jaar van de studie op de algemene basis van de creativiteit. Vervolgens is het zaak je individuele creativiteit en beeldend vermogen verder te ontwikkelen.

Het basisvak dat steeds weer terug komt is interieurarchitectuur. De bijkomende vakken architectuurontwerpen of meubelontwerpen bepalen de richting van het afstuderen. Je zult veel werken aan praktijkopdrachten. Je volgt aan het eind van de studie een stage en schrijft aan het eind van de studie een scriptie, om zodoende te kunnen afstuderen.

Vakken HBO Interieurarchitectuur

Architectuurontwerpen, meubelontwerpen, bouwtechniek, constructietechnologie, materiaaltoepassing, ontwerpschetsen, detailtekeningen, materiaal- en kleurenschema’s, presentatietekeningen, prototypes.

Toelatingseisen HBO Interieurarchitectuur

  • Havo-profielen: C&M, E&M, N&G, N&T
  • Vwo-profielen: C&M, E&M, N&G, N&T
  • Mbo-diploma: niveau 4
  • Havo oude stijl: diploma
  • Vwo oude stijl: diploma

Toekomstmogelijkheden

Zodra je bent afgestudeerd mag je je interieurarchitect noemen. Je kunt als frelancer aan de slag voor diverse opdrachtgevers. Ook kun je je verbinden aan een ontwerpbureau, een baan zoeken bij een bouwondereniming, of een fabriek.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt 4 jaar.

Waar kan ik deze opleiding volgen:

ArtEZ hogeschool voor de kunsten – ArtEZ Academie van Bouwkunst
Arnhem

ArtEZ hogeschool voor de kunsten – ArtEZ Academie van Bouwkunst
Zwolle

Design Academy Eindhoven
Eindhoven

Wat kan ik doen na het behalen van het diploma

  • Technisch interieuradviseur
  • Binnenhuisarchitect

Cursus & Thuisstudies Binnenhuisarchitectuur

Indien je liever op je eigen tempo werkt, en de studie vanuit huis wilt volgen, kun je nadenken over het volgen van een thuisstudie of cursus Binnenhuisarchitect / Interieurstyling.

De volgende studies zijn dan beschikbaar:

botMessage_toctoc_comments_929