Je bent hier:

Thuisstudie Volgen?

Een erkend diploma halen in je eigen tempo. Begin vandaag nog met jouw thuisstudie!

MBO Binnenhuisarchitectuur

Duur van de opleiding:

4 jaar

Beroepsbeeld

Je zorgt dat de ruimte geschikt is om te gebruiken waar de ruimte voor bedoeld is, maar er tegelijkertijd picobello uitziet. Je bent niet alleen bezig met de aankleding van de ruimte, maar je hebt ook kennis nodig vna de technische aspecten.

Zo moet je bijvoorbeeld kunnen bepalen waar er een verwarmingselement komt, en waar de verlichting komt te staan / hangen. Ook moet je kunnen beoordelen of er aanpassningen nodig zijn op bouwkundig gebied, en dien je dit te communiceren met monteurs en aannemers. Het gaat dus wel wat verder dan dat je waarschijnlijk had gedacht !

Vaak zit je achter een tekentafel, of achter de computer, en richt je ruimtes in. Je zoekt materiaal en kleur bij elkaar, en verdiept je in de best mogelijke materialen in te kunnen kopen voor de beste prijs. Je bezoekt ook klanten, en het project waaraan gewerkt wordt. Je kijkt of alles volgens planning verloopt.

Ook bezoek je regelmatig de vakbeurzen, waar je op de hoogte blijft van alle nieuwtjes op het gebied Binnenhuisarchitectuur.

Als Binnenhuisarchitect kun je eigen baas zijn, maar je kan uiteraard ook in dienst bij een architectenbureau, of bij de gemeente.

Inhoud van de opleiding:

Gedurende de opleiding leer je tekenen en vorm geven. Je zult in staat zijn om je ideeën op papier te zetten, te tekenen en een plattegrond te maken. Zo maak je ook maquettes, en leer je hoe je jouw ontwerp verkoopt aan de opdrachtgever.

Ook zul je alles leren over materialen, kleuren en licht. Ook zul je aan het eind van de opleiding Binnenhuisarchitectuur weten waar je bruikbare stoffen en meubelen kunt vinden. Je leert hoe je een project kan begeleiden, en je leert het aansturen van mensen.

Ook bouwkunde komt aan bod, het is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Zo maak je kennis met diverse aspecten van het bouwproces, en zul je je verdiepen in bouwconstructies, elektra, isolatie en verarming. Gedurende de opleiding komen ook ontwikkelingen op het gebied van klimaatbeheersing, verlichting, en nieuwtjes op het gebied van elektronische toepassingen om de hoek kijken.

Naast het MBO diploma Bouw en Infra, krijg je ook het certificaat “Binnenhuisarchitectuur”. Als je het examen haalt mag je de titel ‘Master of Interiordesign’ achter je naam zetten en mag je je inschrijven in het Masterregister en/of het SOR-Register.

Na deze MBO opleiding kun je doorstromen naar het HBO. Je kunt dan een hbo-opleidingen volgens als HBO Bouwkunde, Industrieel Project Ontwerp, Human Technology, Interieurarchitectuur aan de Hogeschool voor de Kunsten (Kunstacademie), styling e.d.

De toelatingseisen:

Om deze opleiding te kunnen volgen dien je minstens in het bezit te zijn van een VMBO diploma, of een MBO diploma op niveau 3, of een overgangsbewijs naar 4 Havo / VWO.

Waar kun je deze opleiding volgen?

Deze opleiding is beschikbaar op het ROC ID College.

Cursus & Thuisstudies Binnenhuisarchitectuur

Indien je liever op je eigen tempo werkt, en de studie vanuit huis wilt volgen, kun je nadenken over het volgen van een thuisstudie of cursus Binnenhuisarchitect / Interieurstyling.

De volgende studies zijn dan beschikbaar:

botMessage_toctoc_comments_929