Je bent hier:

Thuisstudie Volgen?

Een erkend diploma halen in je eigen tempo. Begin vandaag nog met jouw thuisstudie!

MBO Design & Styling

Duur van de opleiding:

4 jaar

Zit je vol creatieve ideeën en wil je jouw klanten verrassen? Wellicht is de opleiding MBO Design en Styling wel wat voor jou!

Als stylist wil je klanten en opdrachtgevers verrassen. Je wil met iets nieuws komen en de wereld veroveren met je creatieve geest. Je hebt een eigen stijl en kunt anderen adviseren over stoffen, meubelen, kleuren en groen. Ook kom je graag op locatie kijken om je klanten echt goed te kunnen adviseren. Je koopt je materiaal op diverse plekken in: op rommelmarkten, beurzen en ook het internet spit je ondersteboven.

Ben jij op Zoek naar een uitdaging? Dan is de opleiding MBO Design en Styling jou op het lijf geschreven!

Hier krijg je gedurende je studie mee te maken

De MBO opleiding Design en Styling is een zeer brede opleiding op het gebied van interieur en vormgeving. Tijdens de MBO opleiding Design en Styling leer je alles van styling. Je ontwikkelt je creativiteit verder uit. Je leert over de technische aspecten van diverse materialen.

Zodra je klaar bent met de opleiding hebben de organisatorische en financiële aspecten van het vak geen geheimen meer voor jou. Ook kun ben je dan in staat een team van mensen te stimuleren en aansturen.

Gedurende je opleiding MBO Design en Styling krijg je te maken met diverse vakken zoals;

presenteren, etaleren, vormgeving met assistentie van diverse computerprogramma’s, maar ook met je handen: je maakt bijvoorbeeld van een kast een bed en 2 stoelen tover je om tot salontafel. Je leert diverse brainstormtechnieken die je vervolgens toepast tijdens het ontwikkelen van nieuwe ideeën als een stylist. Alle onderdelen die je nodig gaat hebben om je ideeën uit te voeren leer je op school.

Stage

Gedurende je MBO opleiding Design en Styling leer je niet alleen maar op school, maar ook in een echt bedrijf. Je loopt stage, dit noemt men BPV, ook wel beroepspraktijvorming genoemd. De BPV is een belangrijk onderdeel van je MBO opleiding Design en Styling. Je leert namelijk het bedrijfsleven in al zijn aspecten kennen en je kunt vervolgens alles wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. Dat doe je door net als een ‘reguliere’ medewerker mee te werken in een erkend leerbedrijf.

Tijdens de BPV word je goed begeleid: zowel vanuit de school als binnen het leerbedrijf waar je stage loopt. Stage lopen is een verplicht onderdeel van de opleiding.

Stage lopen doe je bij bedrijven waar je later wellicht kunt gaan werken. Je moet dan denken aan woonwinkels, interieurinrichters, ontwerpstudio’s, een tuincentrum, evenementorganisaties, etaleerbedrijven en stylisten.

Proeve van Bekwaamheid

De PvB is een examen waar je laat zien of, en hoe je in je toekomstige beroep zal gaan functioneren. Je krijgt een opdracht die je ook in de praktijk zal tegen kunnen komen.

Kosten

De MBO opleiding Design en Styling brengt een kostenplaatje met zich mee. Hou rekening met kosten voor literatuur, materiaal, gereedschap, excursies en overige zaken.

Indien je 16 of 17 bent is het mogelijk een vergoeding in studiekosten aan te vragen. Indien je 18 jaar of ouder bent betaal je het wettelijk verplicht lesgeld. Je kunt in aanmerking komen voor studiefinanciering.

Wat als ik klaar ben?

Na het behalen van je diploma kun je gaan werken. Je kunt diverse kanten uit. Denk aan werk als een etaleur, werken in een woonwinkel, stylisten of je begint je eigen onderneming.
Ook kun je een HBO opleiding gaan volgen. Bijvoorbeeld de opleiding Interieurarchitect !

Wat zijn de toelatingseisen ?

Dit heb je nodig om de MBO opleiding Design en Styling te kunnen volgen:

  • Niveau 3: VMBO kaderberoepsgerichte leerweg diploma
  • Niveau 4: VMBO gemengde leerweg, theoretische leerweg, overgangsbewijs HAVO klas 3 naar 4.

Waar kan ik deze opleiding volgen?

De opleiding MBO Design & Styling is te volgen via het AOC Terra in Groningen.

Cursus & Thuisstudies Binnenhuisarchitectuur

Indien je liever op je eigen tempo werkt, en de studie vanuit huis wilt volgen, kun je nadenken over het volgen van een thuisstudie of cursus Binnenhuisarchitect / Interieurstyling.

De volgende studies zijn dan beschikbaar:

botMessage_toctoc_comments_929