Je bent hier:

Thuisstudie Volgen?

Een erkend diploma halen in je eigen tempo. Begin vandaag nog met jouw thuisstudie!

MBO Interieuradviseur

Duur van de opleiding:

4 jaar

Beroepsbeeld:

Als toekomstig interieuradviseur werk je in de sector detailhandel in de woonbranche, met de nadruk op het hoger segment. Je bent actief in zowel het MKB als in het GWB. Je werkt in de presentatieruimte, maar je bezoekt bijvoorbeeld ook de in te richten ruimte, en ben je aanwezig tijdens de uitvoering van een ontwerp.

Als interieuradviseur heb je vaak te maken met grote en langdurige projecten. Je speelt hier vanaf het eerste moment al een rol tot de oplevering van de opdracht is voltooid. Je voert taken uit en beheert deze, alles onder begeleiding van de bedrijfsregels rondom verkoop en advies van inrichten van een ruimte..

Je gaat je richten op het inrichten van diverse ruimtes in kantoren, woningen, winkels en diverse andere objecten. Je bent in staat een totaaladvies te geven over bijvoorbeeld te kiezen meubels, de bekleding en stoffering, vloerbedekking, raam en wand bekleding, de verlichting, sfeeraccessoires, e.d.

Als Interieuradviseur heb je zowel een uitvoerende als een coördinerende rol en ben je eindverantwoordelijk voor je werk. Je bent communicatief sterk. Ook ben je representatief, je bent creatief en accuraat en deskundig in je werk. Je instelling dient professioneel, als commercieel te zijn, en je doel is het verlenen van diensten en goede service naar de klant. Ook dien je zelfstandig te kunnen werken, en goed te kunnen overleggen met je collega’s.

Wat heb je nodig:

Indien je enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gevolgd, kom je in aanmerking voor deze opleiding. Dit kan VMBO zijn, maar ook bijvoorbeeld HAVO of VWO.

Voor deze Middenkaderopleiding op Niveau 4 heb je minimaal een VMBO diploma nodig. Ook een overgangsbewijs van HAVO of VWO naar HAVO VWO is voldoende.

Kosten

Je hebt te maken met lesgeld, en cursusgeld. Zodra je 18 bent ben je verplicht dit te betalen. Ook krijg te maken met andere kosten als schoolkosten, reiskosten, kosten voor je boeken etc. Dit verschil per school.

Vervolgopleiding:

Na deze opleiding kun je een HBO opleiding gaan volgen.

Waar kun je deze opleiding volgen ?

Almelo – ROC van Twente
Amsterdam – ROC van Amsterdam
Amsterdam – HMC Amsterdam
Arnhem – Rijn IJssel
Den Bosch – Koning Willem I College
Den Haag – ROC Mondriaan
Dordrecht – Da Vinci College
Eindhoven – ROC Eindhoven
Groningen – Alfa-college
Groningen – Noorderpoort
Haarlem – ROC Nova College
Heerlen – Arcus College
Leeuwarden – Friesland College
Leiden – ROC Leiden
Rotterdam – HMC Rotterdam
Zoetermeer – ROC ID College
Zutphen – ROC Aventus
Zwolle – Deltion College

Cursus & Thuisstudies Binnenhuisarchitectuur

Indien je liever op je eigen tempo werkt, en de studie vanuit huis wilt volgen, kun je nadenken over het volgen van een thuisstudie of cursus Binnenhuisarchitect / Interieurstyling.

De volgende studies zijn dan beschikbaar:

botMessage_toctoc_comments_929