Je bent hier:

Thuisstudie Volgen?

Een erkend diploma halen in je eigen tempo. Begin vandaag nog met jouw thuisstudie!

Beroepsopleiding Thuisstudie Interieurstyling

Behaal binnen een jaar de opleiding Interieurstyling !

Verfraai elk interieur zelf ! Met de populaire NTI cursus interieurstyling kunt u binnen een jaar uitgroeien tot een professionele interieurstylist !

Signaleer trends, en pas deze toe. U hebt kennis van materialen en know how van het toepassen van diverse kleuren en kust in een interieur. Voorts kunt u een stylingplan opstellen, om een schitterende interieurstyling te kunnen samenstellen, helemaal passend bij de gebruiker van de ruimte.

Na afloop van deze opleiding kunt u aan de slag als zelfstandig ondernemer, of als werknemer als interieurstylist werken. Ook kunt u werken bij interieurontwerpers, tijdschriftredacties, producten van woonproducten, projectbureaus of woonwarenhuizen.

Klik hier, en begin vandaag nog aan de studie, of vraag de gratis studiegids aan!

Inhoud

Oefen uw inzicht en praktische vaardigheden als interieurstylist
Gedurende deze opleiding voor interieur styling leert u diverse ruimten te (re)stylen waarbij u rekening houden moet met een aantal belangrijke facetten zoals de functie van de ruimte, de plaats en vorm van objecten en de psychologische effecten van de inrichting.

De belangrijkste onderwerpen die aan de orde komen in interieur styling zijn:

 • Hoofdstijlperioden en –stromingen
 • Hoofdinterieurstijlen en huidige interieurtypen
 • Interieurtrends
 • De mens in zijn ruimten en maatsystemen
 • Het ontwerp en de mens en ontwerpsystemen
 • Kleuren: theorie, geschiedenis, communicatie, planning en psychologie
 • Basisinterieur- en meubelplanning
 • Basisstyling van meubelen en objecten: uitgangspunten en methoden
 • Materialen en hun interieureffecten
 • Verlichting in het interieur
 • Kunst in het interieur
 • Herkennen van smaakvoorkeuren
 • Presentatietechnieken
 • Stylingplan opstellen
 • De plaats en de vorm van objecten, wanden, ramen
 • De decoratieve, ruimtelijke en psychologische effecten in speciale inrichtingssituatie

De aandacht wordt besteed aan de belangrijkere theoretische kennis, achtergronden en bronnen van informatie. Daarnaast wordt de nadruk gelegd op het oefenen van inzicht, de praktische vaardigheden en het inzicht waarover een vakbekwame interieurstylist moet beschikken. Tevens wordt u opgeleid als specialist op het gebied van kleuren in het interieur.

De hoofdstukken van de studiestof worden beëindigd met theoretische opgaven. Daarnaast maakt u 10 praktische, grotere opdrachten om de theorie om te zetten in de praktijk. Zo gaat u een huisstijl analyseren, een kleurenplan voor een rijtjeswoning maken, een meubel- en verlichtingsplan maken en een moodboard voor een bibliotheekkamer opstellen.

Gratis praktijkdagen Interieurstyling

Bij de Cursus Interieurstyling zijn 2 gratis praktijkdagen inbegrepen. Tijdens uw eerste praktijkdag ‘Interieuradvisering’ leert u hoe u prettig en effectief kunt communiceren met uw opdrachtgever.

Op de 2e praktijkdag ‘Presentatie- en communicatietechnieken’ zult u leren hoe u uw interieurconcept het best kunt presenteren.

Inclusief lesmateriaal en gratis werkmaterialen

Het lesmateriaal van de opleiding Interieurstyling zijn full colour studieboeken. Tevens zult u veel gratis werkmaterialen ontvangen, zoals een meubelsjabloon, tekenmaterialen en een schaallineaal.

Vooropleiding Interieurstyling

Om de beroepsopleiding Interieurstyling te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet verplicht. Alles wat u moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij uw docent kunt u terecht voor het corrigeren van uw huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding Interieurstyling.

Examen Interieurstyling

De opleiding Interieurstyling kan afgesloten worden met een theorie-examen of door het verkrijgen van een deelnamecertificaat. Deelname aan het examen is niet verplicht, maar het is voor u wel een mooie beëindiging van de opleiding. Het behalen van het examen van de opleiding Interieurstyling toont aan dat u de theorie en de praktijk van de opleiding voldoende beheerst.

Duur van de opleiding:

9 maanden

Klik hier en begin vandaag nog aan de studie, of vraag de gratis studiegids aan!

Reageren is niet mogelijk

botMessage_toctoc_comments_929